1000 евро е сумата, която са обещали на сърбина каналджия Милутин Корчула, за да прекара 10 мигранти от Средец до София. 4500 евро платил всеки от бежанците за цялото трасе от Истанбул до Германия, като парите се разпръсквали по веригата.

Това разкри адвокатът на 46-годишния сърбин Милутин Корчула, която на 18.09.2022 г. е бил спипан от полицейски служители в района на отбивката за Българово в кола, пълна с нелегални мигранти, съобщава "Флагман". 

Днес Районният съд гледа мярката за неотклонение на чужденеца. Съдия Андон Вълков посочи, че има достатъчно доказателства той да остане в ареста и му наложи най-тежката мярка- задържане под стража за тежкото престъпление. 

Нов екшън с мигранти в Бургас! Заловено е 10-годишно

В кулоарите на съдебната палата, служебният защитник на Корчула – адвокат Хаджиев разказа подробности от разследването.

„Корчула е от Белград. Там работи като строител – фаянсаджия, има дъщеря -студентка, а жена му е болна. Негов колега, също строител, му предложил да участва в схемата, като го подвел, че за 1 ден ще изкара 1000 евро, ако закара група чужденци до столицата на България. Милутин се съгласил, тъй като за тях това са много пари. Друг човек му уредил лекия автомобил – Мерцедес и му дал пари за хотел в България. Чрез телефонна комуникация са му обяснили къде ще го чака групата и той отишъл на мястото. Там е имало 11-и човек, който явно е организаторът. Когато паркирал на уговореното място, бежанците за секунди се качили в колата и потеглил. Той също се е стреснал от тях, но е бил сам и не е знаел какво да прави. Затова изпълнявал каквото са му наредили. Съдействал е на органите на реда и признава вината си“, каза защитникът му.

В съдебната зала стана ясно, че седем от бежанците са били в купето, когато екипи на Второ РУ-Бургас е спрял автомобила с хърватска регистрация край разклона за Българово. Други трима от мигрантите били в багажника.

Когато Мерцедесът спрял, задното стъкло било леко свалено, така униформените забелязали сенките на нелегалните пътници и веднага ги задържали.

Зрелище: Бежанци са натръшкани на земята от бургаски ченгета ВИДЕО

Това е един от многото случаи през последните дни в Бургаска област със задържани каналджии и мигранти. Въпреки "мерките" и войната, която обяви министър Иван Демерджиев на бежанците, нелегалният трафик сега е най-процъфтяващият бизнес у нас, от който се вадят бързи и лесни пари!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук