При проведена вчера спецоперация в Пазарджик е заловена куриерска пратка, съдържаща 20 кг кокаин, предаде корсепондентът на Агенция БЛИЦ. Дрогата е била укрита в специално изработена машинна част – хидравлична помпа с дължина 1.5 м и тежина 40 кг.
Пратката била контролирана от спецполицаите още от Аржентина. Малко след получаването й е задържан българският гражданин Н.Т. на 29 години от Пазарджик. Той е криминално проявен, заподозрян е в участие в организирана група, занимаваща се с трафик на хора и кражби на моторни превозни средства.
Иззетото вещество е на приблизителна стойност около 5 милиона лева по цени за разпространение на пазара на наркотици в страната, поясняват експертите.
Антимафиотите са работили в сътрудничество с Агенция “Митници” и Федералната митническа служба на Германия. Специализираната операция е проведена за времето от 29.09. до 02.10.2008 г.с цел предотвратяване на трафик на наркотични вещества. В акцията са участвали служители на Дирекция “Противодействие на организираната и тежката престъпност”, отдел “Наркотици”, Федералната митническа служба на Германия, Агенция “Митници” и ОД на МВР – Пазарджик . Тя е осъществена под ръководството на ВКП и СГП.
Работата по случая продължава. /БЛИЦ