20 кг кокаин на стойност около 500 млн. лева спипаха спецченгета в Пазарджик. Антимафиотите са работили в сътрудничество с Агенция “Митници” и Федералната митническа служба на Германия. Дрогата е спипана в 29-годишния Николай Ташев с прякор Чубрицата. Пратката е вкарана с колет от Аржентина и е скрита в автомобилна част. Колетът е деклариран като машинна част. Ташев- Чубрицата е криминално проявен и се смята, че е един от основните снабдители на българския наркопазар.

От МВР уточняват, че куриерската пратка, съдържаща 20 килограма кокаин, е заловена към 16.30 часа вчера в гр. Пазарджик. Тя била контролирана от спецполицаите още от Аржентина. Дрогата била укрита в специално изработена машинна част – хидравлична помпа с дължина 1.5 м и тежина 40 кг. Малко след получаването й е задържан Николай Ташев. Той е криминално проявен, заподозрян е в участие в организирана група, занимаваща се с трафик на хора и кражби на моторни превозни средства.
Иззетото вещество е на приблизителна стойност около 5 милиона лева, по цени за разпространение на пазара на наркотици в страната, поясняват експертите.
Специализираната операция е проведена за времето от 29.09. до 02.10.2008 г. с цел предотвратяване на трафик на наркотични вещества. В акцията са участвали служители на Дирекция “Противодействие на организираната и тежката престъпност”, отдел “Наркотици”, Федералната митническа служба на Германия, Агенция “Митници” и ОД на МВР – Пазарджик . Тя е осъществена под ръководството на ВКП и СГП. Работата по случая продължава. /БЛИЦ