Майката и братът на намерения мъртъв 29-годишен мъж в Силистра, които бяха задържани за убийството му, вероятно са извършили престъплението заради пенсия по болест, заяви за Агенция БЛИЦ наблюдаващият прокурор по случая Михаил Папазов. Това е една от версиите, по които се работи. Въпросната пенсия е предизвиквала раздори в семейството. Търсят се и други обстоятелства и съпричастност и на други лица към тежкото престъпление, допълни Папазов.
Както БЛИЦ информира трупът на 29-годишният мъж е намерен в избено помещение в Силистра. Полицията започнала работа след оперативен сигнал за извършено убийство. В късния следобед вчера криминалисти открили в избата на къща в Силистра заровен на около 1.20 м дълбочина труп на мъж. Тялото било в напреднал стадий на разложение, но съдебно-медицинската експертиза установила следи от насилствена смърт. Същата нощ силистренските полицаи разкрили двама души – майка и син, на 45 и 26 години, участвали в убийството. В ход е проверка за съпричастност и на други лица към тежкото престъпление. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Силистра полицията продължава работата по случая. Назначени са различни експертизи, предстоят разпити на свидетели и повторен оглед на местопрестъплението.
Според наблюдаващият прокурор Папазов убийството е станало още през февруари тази година. Убитият е имал психично заболяване. Той се е издирвал като изчезнал и е бил обявен за национално издирване.
Очаква се днес прокуратурата да поиска мярка „Задържане под стража” на арестуваните. /БЛИЦ