Три незаконни постройки на фамилия Баневи са за премахване от март 2015 г. с влезли в сила заповеди на РДНСК, пише днес "Марица". Това са двуетажна жилищна сграда, ограда и тенис корт. Всички те са в местността Деде бюлю край село Спахиево, община Минерални бани.

Заповедите и за трета обекта са издадени още през юни 2010 г. Тяхното събаряне обаче буксуваше първоначално заради жалбите срещу заповедта на РДНСК от страна на бащата на бизнесмена Николай Банев - Йордан, и майка му Мария. 

После не можеше да се намери фирма, която да събори постройките. Договор с такава най-после бе сключен от РДНСК преди 3 г. За обектите има и възлагателни писма за принудително изпълнение на заповеди за премахване за март с.г. Те бяха обжалвани отново. 

В крайна сметка бе премахната площадка за тенис. 

Все още си стои незаконната къщата, строена през 2008 г., за която Баневи не могат да представят строителни книжа. Тя е с площ 408 квадратни метра. Сградата е със стоманобетонова конструкция и тухлени ограждащи стени, с две стоманобетонови плочи - между първи и втори етаж и подпокривна, с двускатен покрив с дървена конструкция. 

Незаконна е и масивната 750-метрова ограда, която опасва 25-те декара на имота им.