3880 кг марихуана са иззети при специализирана полицейска операция на територията на Благоевград. На 22 август на територията на областта се проведе специализирана полицейска операция по противодействието, съхранението и разпространението на наркотични вещества.
В нея участваха служители на ОДМВР–Благоевград, РГС Кюстендил и РГС-Смолян. Иззети 3 747 кг марихуана в Петричко и Санданско, образувани са 16 полицейски дознания по чл.354 от НК, трима мъже са задържани и един автомобил. 25 полицейски екипа извършиха проверки на 20 земеделски имоти и гористи местности в трудно достъпни полупланински райони, както и дворни места в Петричко и Санданско.
В хода на операцията от ниви, намиращи се в Подгорието и планината Огражден полицаите иззеха 2 300 кг полусуха тревиста маса. Наркотикът реагирал на марихуана. Трима мъже от Раковски са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Автомобилът им, с който е превозван канабис също е задържан.В РУ-Петрич са образувани 14 полицейски дознания, като шест от тях са срещу известен извършител. Предприети са мерки по изясняване собствеността на имотите, чиито собственик не е известен.
На територията на Сандански са проверени землищата на селата Драката и Илинденци. Там служителите на МВР откриха и иззеха 1450 кг полусуха тревиста маса, реагирала на марихуана. Образувани са две полицейски дознания.
Специализираните полицейски операции по противодействието, съхранението и разпространението на наркотични вещества ще продължат до 15 септември. /БЛИЦ