5-годишно момченце се изпречи на пътя на въоръжени бандити в опит да защити майка си. Инцидентът, станал на 30 септември в град Саут Бенд, щата Индиана, е запечатан от камера за видеонаблюдение, пише The Sun.

Кадрите бяха разпространени във Фейсбук от местната полиция в опит престъпниците да бъдат открити.

На видеото се вижда как малкият Дейвид си играе в стаята, докато майка му глади. Изведнъж в дома им нахлуват четирима въоръжени бандити. Те карат жената да отиде с вдигнати ръце в другата стая.Първоначално момчето върви из стаята, без да знае какво да прави, а след това грабва една от играчките си и я хвърля по един от апашите. Той опитва да го прогони, но момченцето не се отказва и смело тича след него, опитвайки се да го удари.

„Ударих го и се опитах да хвърля количката си по него”, разказва пред журналисти смелият Дйевид.След неочаквания отпор, нападателите са избягали. При инцидента няма пострадали.
 
„Наистина е много тежко да гледаш малкото момченце, което се опитва да защити дома и семейството си. Зная, че в социалните мрежи хората казват, че е храбър. Но той е едно малко момченце и никой не е длъжен да преминава през нещо подобно.

Затова е важно тези, които носят отговорност за това ужасно престъпление, да бъдат задържани”, коментира прессекретарят на местната полиция Кристин Карстен.