Служители на Дирекция “Противодействие на организираната и тежка престъпност” иззеха 8 сървъра с над 7 терабайта музика, филми и софтуер от двата най-големи интернет доставчици в Ямбол след поредната акция срещу нелегалното разпространяване на защитени интелектуални продукти.
Акцията е по сигнал на Българската асоциация на музикалните продуценти е извършена проверка от служители на Дирекция “Противодействие на организираната и тежка престъпност” на двата най-големи интернет доставчици в Ямбол – “КомНет” с управител Н.С. и “ОптиНет”, управляван от В.Р.. Установено е, че двете фирми предоставяли на клиентите си музика, филми и софтуер без съгласието на притежателите на авторските права. Материалите са докладвани на прокуратурата.
Служители от ОД на МВР –Ямбол и Дирекция “Противодействие на организираната и тежка престъпност” са участвали в процесуално следствени действия, разпоредени от Ямболския районен съд, при които от офисите на интернет доставчиците са иззети 8 сървъра с над 7 терабайта музика, филми и софтуер. Образувано е досъдебно производство по чл 172 а от НК.
Това е поредната акция на служителите на реда срещу нелегалното разпространяване на защитени интелектуални продукти. /БЛИЦ