Кому беше нужна тази показност? Има доста озадачаващи неща. Обикновено човек като взима подкуп, е доста предпазлив и взима мерки. Има множество кашони в колата, как така те взимат точно този кашон, в който са парите? Това запита адвокат Ирен Савова в ефира на Нова тв по повод вчерашния арест на кметицата на "Младост" Десислава Иванчева.
"Нека уточня че бях помолена от листите на Биляна Петрова да ида на място и да поема защитата. Иванчева има друга защита и други колеги адвокати, коите се включили по-късно и които казаха, че са от 14:00 ч. там и не са допуснати. Не съм имала проблеми , откакто идох в 16:00 ч. Срещнах моята клиентка. Беше в много тежко състояние, викали и Бърза помощ. Тревожно беше, че имаше показност", добави тя. 

"Автомобилът, доколкото знам, е служебен на общината, доста хора го ползват. Действително видях, че се извършваше преброяване и се правеше опис на парите. Управляван е от г-жа Иванчева, двете са били заедно, пътували са си и в този смисъл ми е много чудно защо. Явно прокуратурата е имала информация, че има нещо в тази кола и те са в нея. Защо е тази показност?", каза още адокат Савова.

"Г-жа Петрова не е отказала да съдейства - каквото се искаше от нея, всичко го правеше, но през цялото време плачеше от това унижение, че синът и майка й гледат кадрите. Тези жени не бяха пили вода и не бяха ходили до тоалетна. Да отиде адвокат и да им съдейства за най-елементарни нужди - това са практити, които нито като юрист, нито като човек го разбирам. Тези пари са в кола, която се движи, те нямат среща. какъв е проблемът всичко да се направи дискретно?", заключи тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!