Народът е казал "каквото е търсил някой, това е намерил". Къде е оръжието на полицая, как ще се докаже, че то не е било в него? Служебният му пистолет липсва, никой не знае къде е той. Има факти по делото за недвусмислени заплахи към военния, има разстояние, изминато от Сопот до Пловдив, където живее моят клиент Ангел Желязков. Какво е правил полицаят Добромир Трифонов посред нощ в дома на клиента ми? Това коментира непосредствено след мярката за неотклонение защитникът на обвиняемия адвокат Красимир Елдъров. Той подчерта още, че не приема квалификацията на обвинението за убийство, извършено с особена жестокост. 

Колеги на Ангел, заклал полицая Добромир заради фаталната дознателка Люба, с ексклузивни разкрития пред БЛИЦ за военния (СНИМКИ) 

„Като твърдят от обвинението за две наръгвания с нож в сърцето, едното в камерата, как тогава Лазаров се е движил, разменяли са си реплики двамата. Това трябва да бъде изяснено от комплексна съдебномедицинска експертиза и от писмени данни по делото. Полицаят не умира веднага, а след инцидента, в болницата“, обясни адвокатът. Преди това братът на командоса разказа пред БЛИЦ, че нещата съвсем не са такива, каквито обвинението твърди. 

Извънредно в БЛИЦ! Първи СНИМКИ на военния, заклал сопотския полицай заради фаталната дознателка 

Братът каза още, че дознателката Люба Алексова е имала квартира в съседното до Пловдив село Крумово, но не поясни за какво я е държала, след като е живеела с Ангел Желязков от години на семейни начала. Както БЛИЦ съобщи, преди две нощи военният уби с нож полицая от Сопот Добромир Лазаров. Двамата обичали една и съща жена - дознателката в РУ-Карлово Люба Алексова. По време на мярката адвокат Алдъров сравни случая с този на доктор Димитров, който уби Жоро Плъха, нахлул в имота му. "Защо единият да се разкарва на свобода, а другият да стои в ареста", попита защитникът.

Днес в 15.30 часа Военен съд-Пловдив ще се произнесе остава ли командосът в ареста.

Разкрития в съда: Полицаят Добромир се заканил на военния, който го закла: Къде си бе нещастник? Ще те убия, пед*расче малко! Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!