Десетина колеги от парашутната бригада на военния Ангел Желязков са се събрали пред военния съд в Пловдив. Младите мъже казаха пред БЛИЦ, че са тук, за да подкрепят колегата си и приятел. Подчертаха, че Ангел не е употребявал алкохол, и че 0,5 промила, които дрегерът е отчел в нощта на убийството, може да се получат от една бира.

„Ние не можем да повярваме в това, което пишат за него. Познаваме Ангел от 15 години. Никога не е бил агресивен. Не е споделял да има проблеми вкъщи. Какво да си мислим и как да реагираме, след като полицаят е отишъл в дома му да го тормози и да се кара с него. Ние не знаем дали полицаят не е извадил пистолет и не го е насочил към Ангел“, това разказаха пред БЛИЦ колегите на обвиняемия.

БЛИЦ припомня, че поминалата нощ в Пловдив военният от 68 парашутна бригада Ангел Желязков прободе на няколко места с нож полицаят от Сопот Добромир Лазаров. Смъртоносният удар е бил в сърцето. Сопотският полицай издъхна в болницата.

Разпрата стана заради дознателката Люба Алексова, която е живеела от няколко години на семейния начела с военния. Преди повече от година обаче Люба започнала работа като полицай в РУ-Карлово. Лазаров пък е бил дълги години служител на полицейския участък в Сопот.

Двамата са имали връзка, а преди няколко месеца Лазаров е прекратил отношения с жената, с която е живеел. Няколко дни преди да тръгне към Пловдив на последния си фатален път, той се е обаждал непрекъснато на Желязков по телефона. Имало е скандали и разправии за Люба. Във фаталната нощ Лазаров се е обадил и е казал, че тръгва към Пловдив, за да се разберат като мъже. 

БЛИЦ припомня, че погребението на полицая Лазаров ще е днес в Сопот.

Също днес, в 11 часа във Военен съд Пловдив ще се гледа мярката за неотклонение на военния.


Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!