Преди минути военният Ангел Желязков, който уби сопотския полицай Добромир Лазаров, заради фаталната дознателка Любка, влезе във военния съд в Пловдив. Прекрачвайки прага на съдилището той запази пълно мълчание.

Попитан той ли е убил полицая при самозащита, Желязков не отговори, а наведе глава.

В съдебната зала той се консултираше само с адвоката си.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес десетина колеги от парашутната бригада на военния Ангел Желязков се бяха събрали пред военния съд в Пловдив


БЛИЦ припомня, че по-миналата нощ в Пловдив военният от 68-а парашутна бригада Ангел Желязков прободе на няколко места с нож полицая от Сопот Добромир Лазаров. Смъртоносният удар е бил в сърцето. Сопотският полицай издъхна в болницата.

Разпрата стана заради дознателката Люба Алексова, която е живеела от няколко години на семейни начала с военния. Преди повече от година обаче Люба започнала работа като полицай в РУ-Карлово. Лазаров пък е бил дълги години служител на полицейския участък в Сопот.

Двамата са имали връзка, а преди няколко месеца Лазаров е прекратил отношения с жената, с която е живеел. Няколко дни преди да тръгне към Пловдив на последния си фатален път, той се е обаждал непрекъснато на Желязков по телефона. Имало е скандали и разправии за Люба. Във фаталната нощ Лазаров се е обадил и е казал, че тръгва към Пловдив, за да се разберат като мъже. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!