Приближаваме се към истината, но е твърде рано. Заявените многократно твърдения на защитата на обвиняемия Кристиан Николов, че ще съдейства на разследването, поведението му е коренно обратното на това. Той има право да откаже да съдейства и да откаже да говори до края на протеста. Това каза адвокатът на семейството на Милен Цветков - Менко Менков, в студиото на "Здравей, България" по Нова тв. 

"Вчера съдебния състав го оцени по достойнство. Искам да подчертая сериозно, че както на прокуратурата, така и на нас, ни е необходимо съдействието на обвиняемия. А това, че е виновен, ще се докаже без негово участие, формата на вина се потвърждава с необходимата инициативност", каза още той. 

"Има данни, че непосредствено преди светофара Кристиян се е движил с определена скорост, но няма информация да е предприел някаква форма на спиране, което означава, че той е осъзнавал, че катастрофата ще бъде неизбежна. Той не казва нищо до този момент. Колебливо е поведението на спътниците. Първоначално имаше екзотична теза, че не Кристиян е управлявал. Установено е мястото на тримата, които са се возили в автомобила", обясни защитата на семейството на Милен Цветков.  Адв. Менков допълни, че вече е доказано, че употребата на три от наркотичните вещества се е случило в рамките на 24 часа преди случката. 

"Няма данни той да е бил невменяем към момента на извършването на катастрофата и това една от причините да не иска да участва в психична експертизата, но тя може да бъде подготвена и без него. Позицията му ще бъде изслушана. Никой не може да го накара на сила. Това, че той няма да каже нищо до края на процеса, не означава нищо. Прокуратурата предвижда между 10-20 години лишаване от свобода за такива престъпления, заключи той.