Появиха се още кошмарни детайли около зловещото нападение над 19-годишния българин Димитър Михайлов, което стана на 16 март във Великобритания.

БЛИЦ припомня, че за атаката е виновен 50-годишният англичанин Винсънт Фулър, който през март т.г., ден след атентатите в Нова Зеландия, намушка 19-годишният нашенец.


50-годишният англичанин Винсънт Фулър

Преди дни се разбра, че той е признал вината си и е обвинен в опит за убийство. 

Сега ще умреш!, крещял английският скинар, намушкал българина Димитър

Всичко започнало когато Фулър се приближил до колата на Михайлов в Стануел, Великобритания и през отворения прозорец започнал да напада с нож българския младеж.

В съда обаче стана ясно, че англичанинът нападнал българина със счупена бейзбола бухалка на „Челси“.

Прокуратурата твърди, че атаката, извършена ден след нападението в Крайстчърч, при което загинаха 51 души, е „крайно десен тероризъм”. Фулър отрича това, но пък признава, че е извършил деянието заради расистските си убеждения. 

19-годишният Димитър Михалов вече е добре, но психическата травма от това някой безпричинно да се опита да отнеме живота ти, ще остане с него още дълги години.

Той е получил травми по главата и ръцете си, но е успял да се измъкне от подивелия 50-годишен британец, който викал неудържимо „Сега ще умреш по един зловещ начин!”.

По-рано британецът е чут да крещи: „Всички мюсюлмани трябва да умрат“ и „Върховенство на бялата раса“.

Английски скинар намушка българин, взел го за мюсюлманин

Полицията открива още, че е пускал в социалните медии расистки съобщения.

„Аз съм англичанин и без значение какво казва правителството, трябва да се убият всички, които не са англичани и да бъдат изгонени всички такива от нашата Англия“, гласи едно от тях.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!