Вчера е бил заловен телефонния бомбаджия, който заплаши, че ще взриви сградата на бившите профсъюзи в Плевен и президентството, съобщиха от пресцентъра на полицията. Мнимият атентатор е 26-годишен плевенчанин с инициали А.Л.Т.
Вчера около обяд полицията получила сигнал от служител в областната инспекция по труда. Чиновникът съобщил, че в кабинета му е влязъл мъж, облечен в черно, с голяма чанта. Мъжът заявил, че има заложени три бомби в сградата и те ще се взривят до три часа.
Малко по-късно в дежурната стая на МВР в Плевен бил получен сигнал от мобилен телефон от човек, който казал, че има заложени четири бомби в сградата на президентството. При разследването е установено, че обажданията са дело на един и същ човек. След направената проверка се разбрало, че и вторият сигнал е фалшив.
Криминалисти в ОД на МВР - Плевен предприели действия за установяване на автора на анонимните заплахи и само след няколко часа задържали плевенчанина А.Т. /26 г./. Той ще остане в полицейския арест за 24 часа.
Георги Стоянов, БЛИЦ