Арестуваха банда автоджамбази с множество кражби на автомобили в страната. Ударът на полицията в Несебър е, след като 48-годишен софиянец с присъди и 22 криминални регистрации открадна Аудито на 50-годишен мъж от Димитровград.

Собственикът подал сигнал в районното управление в Несебър за това, че противозаконно е отнет лекият му автомобил „Ауди А6“, с хасковска регистрация, оставен с включен двигател пред банков клон в близост до комплекс „Виго“. В резултат на полицейските действия автомобилът е открит паркиран и заключен пред бл. 99 в несебърския комплекс „Черно море-2“, а самоличността на извършителя на деянието – локализирана.

Констатирано е, че крадецът се придвижва с лек автомобил „Митцубиши Спейс Вагон“, със софийска регистрация, който ден по-късно е спрян за проверка в района на Каблешково. В купето на автомобила са установени 36-годишен криминално проявен и осъждан мъж от Нови Искър с 18 регистрации по чл. 346 и чл. 195 от НК, 48-годишен криминално проявен и осъждан софиянец с 22 регистрации по чл. 346 и чл. 195 от НК /извършител и на противозаконното отнемане на л.а. „Ауди А 6“/ и 49-годишна жена. И тримата автоджамбази са задържани за срок от 24 часа, като са проведени множество процесуално-следствени действия и са назначени редица експертизи.

В багажника на „Митцубишито“ са открити вещи, откраднати от лекия автомобил „Ауди“. С постановление на наблюдаващия прокурор от Несебърска районна прокуратура 48-годишният софиянец е привлечен, като обвиняем за престъпление по чл. 346, ал. 1 от НК и задържан под стража за срок от 48 часа. Работата по случая продължава.