Основателят на организираната престъпна група за трафик на хора, разпространение на наркотици и склоняване към проституция, известна с тартора си Йордан Тонов - Данчо Пръча, е задържан в столицата към 18 ч. в сряда, съобщи "Стандарт". Антимафиотите се престорили на катаджии и спрели уж за рутинна пътна проверка колата на 48-годишния Михаил Парасков от Враца. Докато той подавал шофьорската си книжка, белезниците щракнали на ръцете му.
Парасков е издирван 5 месеца от служители на сектор "Противодействие на организираната престъпност и тежките престъпления" във врачанската полиция. По време на акцията на 14 октомври м.г., когато бяха арестувани Данчо Пръча и бандата му, той бил в Гърция.

Макар, че се прибрал от чужбина, Парасков бил неуловим. До арест се стигнало след доста игри на мишка и котка и със съдействието на служители от Главна дирекция "Противодействие на общата престъпност".

На арестувания ще бъде поискана постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", казаха от прокуратурата. Той е обвинен за организиране и ръководене на престъпна група по чл. 321 от НК.

Задържаният е "бащата" на бандата на Данчо Пръча. От зората на демокрацията той е бил нейн тартор. В бара му "Ирида", който беше в мазето на врачанското читалище "Развитие" кипеше търговия на наркотици. Чак през 2004 г. е предал главатарския пост.

Мафиотът има 6 присъди за рекет, взривни вещества и дрога. Излезе от затвора миналото лято. Той бе пирзнат за виновен за притежание на 51 дози хероин и 4 дози марихуана, които бяха открити в автомобила му "Ауди". /БЛИЦ