Арестуван е Петър Драшков, който е брат на бившия заместник-директор на Държавната агенция за национална сигурност Иван Драшков. 55-годишният Драшков е бил обявен за общодържавно издирване с издадена европейска заповед за арест заради участие в имотна измама, в столичния квартал „Стрелбище”, за повече от 10 милиона евро. Той е задържан на КПП – Калотина при влизане в страната, съобщиха от МВР.
Петър Драшков е бил арестуван снощи около 21 часа при влизане в страната. Той е бил отведен в 6 РУ на СДВР във връзка с разследване по досъдебно производство по чл. 211 от НК /измама в особено големи размери/, по което е привлечен като обвиняем.
Служителите на икономическа полиция в Шесто Районно управление на МВР - София от месеци работят по разкриването на престъпна схема за имотни измами. 
По конкретното досъдебно производство Петър Драшков е придобил с фалшифициран подпис на кмета Бойко Борисов общинска собственост – 14 декара парцел в столичния квартал "Стрелбище". Имотът се оценява на повече от 10 милиона евро.  Драшков е в ареста за 72 часа с прокурорска заповед. /БЛИЦ