Арестуваният за хулиганство на "Орлов мост" Петър Кърджилов е отказал да го тестват за дрога и алкохол, пише "Дарик нюз". 

Той бе отведен в Първо районно управление на СДВР, където е задържан. Задържана там е и възрастната жена, която дясната ръка на Иванчева нападна и заля с вода на блокираното кръстовище.

Облечен с жълта жилетка, бившият пиар на Иванчева крещеше на пенсионерката "Марш оттук!", когато тя му отвърна с бастуна си в опит да се защити. Свадата между двамата стана, след като жената изрази несъгласие с блокадата на протестиращите и заяви, че тя също е гражданка и има своите права.

Последваха коментари във Фейсбук, че по време на екшъна бившият пиар на община "Младост" изглежда сякаш е допълнително стимулиран.

При задържането му и качването в полицейския бус Петър Кърджилов се опита да привлече вниманието с крясъци, че го отвеждат и че го боли, след като му поставиха белезниците. Той се жалва, че документите му останали в окупационната палатка.

Зам.-шефът на охранителната полиция обаче комисар Тодоров обясни, че арестът му е проведен по всички правила, а белезниците са сложени заради агресивното му поведение.

Комисар Тодоров заяви, че ще се изясни имало ли е провокация и от коя от двете страни. Той обаче напомни, че всеки има право да изказва личното си мнение, в това число и несъгласната с окупацията възрастна жена.