Аверът на известния дупнишки кримигерой Злати Златев-Златистия – Александър Игов-Лимбата, и двама негови приятели се забъркаха в екшън с крупния арендатор от село Ресилово, община Сапарева баня, Емил Йовев, съобщава struma.bg
Тримата изпочупили стъклата и нахлули посред нощ в дома на фермера заради неуредени бизнес отношения. Йовев, който не очаквал нападението, скочил от леглото по бельо. Изплашена, съпругата на арендатора успяла да позвъни на тел. 112. За броени минути пристигнали полицаи от Сапарева баня и задържали тримата нападатели.

Скандалът между Александър Игов и Емил Йовев възникнал, след като арендаторът посредничил на Лимбата да купи трактор. Игов се отказал от покупката, защото открил дефекти по трактора, и поискал Йовев да му върне парите. Фермерът обаче не изпълнил искането и така домът му бил атакуван посред нощ с бухалки, само бързата полицейска намеса го спасила от линч.

Лимбата е известен като пръв приятел на Злати Златев-Златистия. И двамата гравитираха някога около ВИС-2, а впоследствие и около Братя Галеви, преди да изчезнат. Самият Йовев по онова време беше настъпил някъде интересите на бизнес групировката и си плати, като отнесе як бой и лежа няколко дни в хиругията на общинската болница.

Той има фирма за снегопочистване, миналата зима поддържаше пътищата в Сапарева баня. Йовев е арендатор на стотици декари земя в селата Ресилово и Овчарци. Преди около две години срещу него се надигнаха фермери от Ресилово, защото беше изорал ливади в местнoстта Над селото, без да иска разрешение от всички собственици. Срещу него бяха изпратени жалби до всички възможни институции, но не получи никакво наказание.

Тримата нападатели са задържани за 24 часа в РУП – Дупница.