35-годишен австралиец е задържан за 72 часа заради блудство, съобщиха от полицията във Варна.
Австралиецът е спипан в петък, няколко дни след като пристигнал у нас. Заедно с него са били малолетно и непълнолетно момиче, които са участвали в порно материали, като те са били принудени насила от чужденеца. Цялата гавра е продължила 3 дни, като задържаният педофил е извършвал сексуални действия с децата, съобщават от полицията. От мястото са иззети фотоапарат, видеокамера и множество дискове, с които престъпникът е работил. По случая е образувано досъдебно производство. 

Австралиецът е лекар в родината си, съобщиха за Агенция БЛИЦ от ОДП-Варна. В момента родните ченгета установяват дали наистина престъпникът е лекувал хора в родината си. Освен със заловените момичета, чужденецът се е забъркал в още 2 случая, в които снимал българчета. Родните криминалисти засега нямат данни някой друг да е помагал на педофила, като от заснетите материали си личало, че той е автор на кадрите.
Престъпникът бил заловен на местопрестъплението, след като близки на пострадалите момичета се обадили в полицията. Отначало чужденецът се правил, че изобщо не знае за какво става дума, докато спецченгетата не намерили кадрите от перверзното порно, както и много саморъчно изготвени от "режисьора" приспособления. /БЛИЦ