35-годишен бандит с дълго досие и близък до сочения от МВР за наркодилър Илиян Варсанов поиска рекорден откуп от 50 хил. лева за откраднат джип БМВ Х6 за близо 20 хил. лева, съобщава "24 часа".

Криминалисти арестуваха преди дни изнудвача Ники Ташев, който официално се занимавал с дедективска и охранителна дейност, но после той бил пуснат срещу 500 лв. парична гаранция от съда, съобщиха магистрати.
Откраднатият немски вседеход е последен модел от 2008 г. Базовата му цена започва от 160 хил. лв. Той бил паркиран пред дома на заможен столичанин, бизнесмен в кв. "Княжево".
Собственикът установил на 10 септември т.г. , че автомобилът му е изчезнал , и веднага подал жалба в полицията. Ден по-късно на телефона в дома му се обадил непознат мъж , който му казал, че за да си получи колата обратно, трябва да плати 25 хил. евро откуп. Потърпевшият столичанин веднага съобщил на органите на реда и приготвил пари, които били белязани.
Според неофициална информация луксозният джип все още не е открит, от МВР нито потвърдиха нито отрекоха тази информация. Полицията продължава да търси съучастниците на Ташев, които вероятно са му помогнали при кражбата. /БЛИЦ