Вече няколко часа продължава акцията на полицията в Басейнова дирекция-Пловдив.

Първо в БЛИЦ: Мощна операция на Гешев в Басейнова дирекция-Пловдив, има арести!

 
Сградата е под обсада, не се знае колко са арестуваните. Акцията се провежда от Специализираната прокуратура.
 
Преди два дни при друга полицейска операция беше арестувана директорката на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район” Цветелина Кънева за 72 часа.
 
Повдигнато й е обвинение за безстопанственост и по време на акцията бе отведена с белезници.
 
Днес трябва да бъде гледана мярката ѝ за неотклонение.

Окръжен съд – Пловдив днес,  28 февруари  2020  г. /петък/ от  14,00 ч. в зала № 2 ще разгледа постъпило искане от Окръжна прокуратура за отстраняване на обвиняемата Ц. К. от заеманата от нея длъжност – директор в Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ – Пловдив,  до отпадане на нуждата от тази мярка.
 
Срещу Ц. К. е повдигнато обвинение за това, че през периода 17.12.2018 г. до 24.02.2020 г. в гр. Пловдив, като директор на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ – Пловдив в качеството й на длъжностно лице, на което е възложено да изпълнява със заплата постоянно ръководна работа и работа, свързана с пазене и управление на чуждо имущество в юридическо лице в сферата на държавната власт, не е положила достатъчно грижи за ръководенето, управлението и стопанисването на повереното й имущество и за възложената й работа и от това са последвали значителни щети на стопанството, представляващи неплатената цена на 205 171,2 куб. метра добита вода от водовземно съоръжение и 34 122 куб. метра отведени и пречистени води на обща стойност 46 735,76 лева – престъпление по чл. 219, ал. 1 вр. чл. 93, ал. 1, б. Б НК.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!