Водач на лек автомобил е опитал да осуети полицейска проверка като е блъскал неколкократно патрулния автомобил. Това съобщиха от ОДМВР - Велико Търново.

Случката се е разиграла вчера около 14.30 часа в Прохода на Републиката. Малко след село Вонеща вода в посока Гурково полицейски екип на Районно управление - Велико Търново е предприел проверка на паркиран в близост до пътното платно лек автомобил с британска регистрация.

При приближаването на униформените водачът стартирал двигателя и потеглил в посока Гурково. Същият бил последван от полицейския автомобил, като многократно са му подавани звукови и светлинни сигнали за преустановяване на движението.

Водачът не само, че не изпълнил полицейското разпореждане, но и ударил многократно странично полицейския автомобил, опитвайки се да го измести от пътното платно.
В резултат на това е спукана гума на служебното возило.

Незабавно колата е обявена за издирване в цялата страна. От проведените действия по разследването автомобилът е установен изоставен в района сливенското село Крушаре.
Извършен е оглед.

По-късно тази нощ в дома си в Ямбол е установен и 28-годишният водач. По случая е започнато следствено дело под наблюдението на Районна прокуратура.