Български гражданин, който както вече съобщи БЛИЦ, е издирван за убийство в страната си, направи огромна грешка, злоупотребявайки с Policia Nacional при инцидент, който беше заснет и публикуван в социалните мрежи, пише BG-VOICE.

Беглецът е бил арестуван след скандал през декември миналата година в офис, където се издават испански лични карти в градчето Торевиеха –  в югоизточна Испания.

Офисът на улица „Calle Arquitecto Larramendi“ се управлява от испанската национална полиция. До инцидента се стигнало, след като семейство отказало да спазва COVID-правилата. Трима са арестувани за нападение над полицаите.

Българският гражданин минавал покрай сградата и видял какво се случва и решил да се включи в боя.

Той вербално нападнал полицаите, наричал ги „терористи“ и „убийци“, заедно с много нецензурни думи. Мъжът ги заплашил, че „всички ще умрат“.

Мъжът избягал от ареста, но за негово съжаление в социалните мрежи изскочи видео от мелето. Това позволи на Policia Nacional да започне издирване.

На кадрите се вижда как той плюе в лицето на единия от офицерите.

Той също така призовавал всички в офиса да ги нападат, крещейки „ще ги бием, защото са по-малко“.

Бандитът от България е обвинен в заплашване на полицията и подбуждане към насилие, в допълнение екстрадиране у дома, за да бъде изправен пред обвинение за убийство.