Една от основните свидетелки по делото за склоняване към проституция и трафик на жени с цял сексуална експлоатация по делото срещу Марто Дебелия, Вероника Н., провали поредното заседание на районен съд - Благоевград, след като не се яви, съобщава struma.com

На предишното заседание съдът постанови Вероника да бъде доведена принудително, но и този път издирвачите не я откриха. Проверен е адресът й в Благоевград, но с дни там нямало никого. Днес съдът разпореди да бъдат проверени два адреса в Перник.

И докато магистратите се лутат в търсенето на Вероника, тя се оказа на плаж в Касандра - Гърция. С приятелки свидетелката се хили, разсъблечена, надигайки чашите с морски коктейли. Не отговаря на телефона си, но вместо това публикува съобщение: "Колко пъти да повтаряме, звъните ни, не отговаряме".

Вероятно това бе насочено към опитите да се свържат с нея. Припомняме, че Вероника Н. бе призована по делото за наркотрафик срещу Мартин Дебелия, което върви вече втора година. То върви паралелно с делото за сводничество, в което бяха разпитани голяма част от момичетата, които той използвал за пласиране като стока на клиенти и които предварително дрогирал, за да издържат повече, това бе разказано в съдебна зала, преди делото да бъде засекретено.


Потресаващи неща за отношението на сводника разказваха момичетата. По делото за наркотици остана да бъде разпитана Вероника, която също е имала вземане даване с Мартин. Какви точно са били отношенията им обаче е неясно, тъй като свидетелката не се явява на няколко поредни заседания.

В четвъртък Марто Дебелия получи 12 годишна присъда по делото за сводничество. Той трябва да плати и 375 000 лева на използваните момичета. Предстои присъда и по делото за наркотици, но след като бъде разпитана и Вероника.