Кой преби двама пазачи в ромската махала в панагюрското село Поибрене и кой е виновен? Както БЛИЦ съобщи, при забележка от горски стражари в селото се стигнало до сериозен инцидент. Двама пазачи бяха пребити, единият от тях е с черепно-мозъчна травма.
"Бяхме дежурни с колегата и при обход на района ни те изхвърляха в непосредствена близост до махалата отпадъци. Колегата им направи забележка и тръгнахме. В самата махала ни бе направена засада – отпред и отзад с коли. Биха ни с камъни. Започнаха да удрят върху служебния автомобил, счупиха едното огледало, отвориха на колегата вратата и започнаха да го дърпат и удрят, впоследствие и мен. Удряха ни с юмруци, ритници, тояги, камъни", сподели Пенчо Шанов, който има 17 г. стаж като горски, в ефира на bTV.

Запитан колко души са били нападателите, той каза: "Не знам, много...цялата махала". Горският допълни, че набезите на ромите са били много и се засилват в последно време.

Ромите обаче имат друга версия. Те казаха, че единият полицай първи е започнал проблема. Униформеният ударил шамар на едно момче, което се прибрало и казало на баща си да му вадят медицинско. После обаче полицаите били засечени от ромите, които ги погнали с думите: "Как така ще удряш детето".

Припомняме, че седем души са задържани в резултат на предприетото разследване. Първоначално за срок от 24 часа са задържани трима души – на 25, 32 и 31 години, всичките от село Поибрене. Впоследствие органите на реда са задържали още четирима поибренци, всички под 30-годишна възраст.