Жителка на Ню Йорк била погубена от ръцете на бившия си възлюбен, който я преследвал дълго време. Инцидентът е станал в края на 2017 г., но едва сега "Мирър" публикува подробности за трагичния случай.
Както съобщава британското издание, Винсент Верди се запознал с 56-годишната Елизабет Лий-Хермат, самотна жена с две възрастни деца. След като отгледала сина и дъщеря си, тя решила отново да си намери партньор.

Елизабет се натъкнала на Винсент, бивш снайперист от ЦРУ, който работел за разузнаването по целия свят. Освен това, известно време той имал дейност и в Агенцията за борба с наркотиците, но бил принуден да я напусне.След няколко месеца жената се усъмнила, че новият партньор е подходящ за нея. През юли тя се разделила с него, но Верди никак не искал да се откаже от нея. Той показвал страстта си със съобщения, обаждания на работното място на жената, кутии с шоколадови бонбони и букети цветя.Елизабет отхвърляла подаръците и тогава Винсент започна да я следи. Тя започнала да забелязва, че мъжът се върти близо до къщата й, проследява я, докато посещава зъболекаря и дори в театъра. Въпреки обучението, бившият служител на ЦРУ не се отличавал с незабележимост.

Жената се обърнала към полицията, настойчивият ухажор бил арестувано и след това предупреден да не се приближава до обекта на своята страст.

Въпреки това, на 1 ноември Елизабет се срещнала за последен път с Винсент. Недалеч от училище, той я прострелял в корема, като раната се оказала фатална.През май 2019 г. 63-годишният убиец се признал за виновен и малко след това е осъден на 18 години затвор.

Превод и редакция: БЛИЦ