Много приятно съм изненадан от работата на МВР защото бяха ограничени всички изявления. Това заяви бившият секретар на МВР и национален координатор на "Атака" Светлозар Лазаров в ефира на bTV по повод отвличането на Адриан Златков. 

"Въпреки това се появиха хора, които да развиват версии. Трябва да се остави МВР на спокойствие да работи. Много тежка задача има, много информация трябва да се събере и обработи. Когато стане тежко криминално престъпление се оказва се практика да се изсипе една кофа с помия", заяви още той.

По думите му въпросната група, която е извършила престъплението работи от много отдавна. "Имаше убит украински гражданин и точно това убийство се свързва с тази група. Трудно ми е да си представя, че такова сложно престъпление като отвличането, което е много по-сложно от едно поръчково убийство, е единствено. Има умения, знания, възможност -  това е тествано в криминални деяния назад във времето. Дали е само бизнес, или лично това ще покаже времето", каза още Лазаров.

Той коментира и думите на Борисов относно доктрината на НАТО по отношение на Русия. "Аз не видях конкретни действия на Русия срещу България. Господин Борисов казва същото, че това е доктрина на НАТО. АТАКА е преди всичко за българския национален интерес. А той трябва да се разгледа през призмата на нашите цели, ресурси и възможности. Борисов казва, че сме срещу руските ракети. Кой ни изпрати там БСП. Ние имаме 2 направления – едното е укрепване на политическите отношения и диалог с Русия. Отпадане на санкциите включително. Те така или иначе не дават резултат. Последните тенденции в ЕС са за преразглеждане", каза още Лазаров.