Аз изпитвам уважение към президента Радев. Но за 2 месеца служебно правителство да смениш всички шефове. За 2 месеца да изхвърлиш Ф16. Не бих говорил аз така смело за лобизам, защото фактите говорят друго яче. Няма какво да противопоставяме. За един месец те извъртяха една поръчка, която е за огромни пари за България. Трябва да се водят преговорите и да се намалява цената. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод думите на президента Румен Радев за авиацията в ефира на bTV.

“Как ще приземяваме авиацията, като по време на нашето управление рекорден брой самолети бяха във въздуха. Като казва лобисти да каже кой са. Прекрасна комуникация имам с него, по всички теми“, каза още Борисов.

„Чух и вчера, че господин Станишев каза, че Русия не ни е враг и в същото време сме в НАТО. Това са тотално противоречиви твърдения. Във всички изказвания на Столтенберг, на всички експерти, Русия се сочи като основна заплаха, наред със Северна Корея. Цяло лято влачим танкове и самолети по магистралите на учения. Ако стане война, руските ракети са насочени към България. Те не са насочени към един фронт, различен от НАТО. Затова ние много прагматично казахме дай Боже да не стане война. Затова аз отнесох много критики за ученията в Черно море. В доктрината ни, ако стане война, ние ще се борим на страната на НАТО“, каза Борисов.

По думите му обаче европейският газов хъб „Балкан“, за да стане мощен, ни трябва и руски газ, не само азербайджански, азерски и т.н. Той коментира още, че в бъдеще може да се заговори и за отпадане на санкциите за Русия.

"Иначе държим на прагматичните отношения с Русия. Даже съм говорил с Ципрас догодина, като поемем председателството, може да се постави и въпроса за падане на санкциите срещу Русия", каза Борисов. 

Стараят се много хората. Напредваме много и в администрацията, коментира премиерът работата на министрите през първите дни на кабинета. Той сподели и дали е почивал това лято: Използвах някой път като бяхме във Варна да се изкъпем.

"Кучето се казва Бъки. Слуша много, много е дружелюбен. Взаимно се възпитаваме", коментира премиерът домашния си любимец.

Той разказа и за внучето си. Майка му и баща му го възпитават. "Мойте деца, в случая Венета учи в България, после учи в САЩ. Разбира се бих поверил внучето си на българската образователна система. Увеличават се учителските заплати и то не символично", каза още премиерът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!