Готвят брутално отмъщение срещу врачанския криминален елемент Ангел Петров-Гелето, съобщава BulNews. Причината за тази крайна мярка е, че той е основен свидетел срещу разбитата банда на Томи Томов-Томи Кинга и Деян Диков за разпространение на наркотици.

Големият удар на полицията във Враца беше през януари. 

Единият арестуван е Томи Томов, известен с прякора Кинга. През 2020 г. той бе задържан, след като ченгетата намериха голямо количество дрога и други инкриминиращи вещи при обиск в дома му. 

Томов бе собственик на фитнес „KING”, който в момента се помещава на Стария пазар във Враца. Проучване на медията ни обаче показа, че преди около месец той продал дела си на своя съдружник и вече няма общо с фирмата.  


Другата водеща фигура в разбитата престъпна група е Деян Диков. Той е син на популярния врачански бизнесмен Тодор Диков – Пиджето. Деян също е познайник на органите на реда и неведнъж е бил залавян с дрога. 

Заради показанията на Ангел Гелето в момента цялата банда е в следствения арест към затвора, където очаква началото на делото. Оказва се, че той е бил шпионин на ченгетата и така е помогнал да бъда заковани с достатъчно доказателства, сред които и много СРС-та.


Именно сътрудничеството на врачанския крими герой с разследващите е причината близки на задържаните да готвят кърваво отмъщение. По неофициална информация, в момента биячите го следят и в удобен момент той ще бъде пребит като куче.

Поръчката е след нападението той да влезе в болница и временно да си затвори устата. Далечната цел е Ангел Гелето да се притесни и да оттегли показанията си срещу местните НАРКОС.


Тези движения около него вече са станали известни на полицията. Оперативна група търпеливо събира доказателства и изчаква ситуацията да ескалира, след което веднага ще арестува поръчителят на побоя, както и извършителите.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук