За броени дни криминалисти от ОДМВР–Благоевград разкриха убийство, съобщиха от МВР. Трима са задържани за 72 часа.
На 21 август в дома му в Петрич бе намерен убит 76-годишен жител на града. Сигналът в полицията бе получен от Центъра за спешна медицинска помощ, чийто екип малко по-рано бил повикан на адрес на ул.“Даме Груев”. След като медиците констатирали смъртта, при извършения оглед служителите от пристигналата дежурната оперативна група установили следи от насилие.
Криминалистите предприели оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия за установяване на извършителя, а междувременно резултатите от назначената съдебно–медицинска експертиза категорично потвърдили насилствената смърт, причинена по особено жесток начин. При огледите е установено, че входната врата на къщата е разбита, иззети са дактилоскопни и други следи, открити близо до дома на убития. Проведени са разпити на роднина на убития, открила трупа му, а също и на съседи на живелия сам възрастен петричанин. В дома му са намерени разхвърляни вещи, а в помещението където живеел – и следи от кръв. В хода на разследването криминалистите изяснили, че от къщата са откраднати касетофон /открит по-късно захвърлен/ и неустановена сума пари.

На 24 август криминалистите пристъпили към задържане на извършителите. В РУ-Петрич са доведени Д.Д./25 г./, Н.Г./24 г./ - осъждан и един непълнолетен. След разпити пред съдия и в присъствието на адвокати са им са повдигнати обвинения за престъпления по чл.115 и чл.199 НК. Към момента на уличените е наложена мярка “задържане” за 72 часа.
Утре в Окръжна прокуратура-Благоевград ще бъде внесено искане за налагане на тримата на постоянна мярка “задържане под стража”. /БЛИЦ