Трима български граждани - двама мъже и една жена, са били обвинени в трафик на хора, задържане на човек срещу волята му и серия от изнасилвания в град Серес в Северна Гърция, съобщава гръцкият вестник "Катимерини".
Това става, след като полицията е освободила 31-годишна българка, която е била държана в отдалечена от града къща, където е била принуждавана да проституира против волята й.
Жената, която е пристигнала в Гърция да работи като берачка на тютюн е била държана в къщата в продължение на девет дни, съобщи полицията.

Властите са били предупредени за ставащото от българските й колеги, след като нейният съпруг се свързал с тях, за да им каже, че е получил обаждане от жена си, която разказала, какво се е случило.
Двамата обвинени българи са на 29 и 49 години. Обвинената българка е на 29 години, съобщава вестник "Катимерини".
Доклад на Държавния департамент посочи през 2007 година България като един от основните източници на трафик на хора за сексуални услуги на Запад.
Според доклада, много международни престъпни групи използват България като транзитен пункт за прехвърляне на жени от бившия Съветски съюз на Запад поради корупцията и липсата на законност в страната. /БЛИЦ