Попълнете търсена ключова дума или фраза

Българи замесени в нагла схема с фиктивни бракове в Германия, заражда се огромен скандал!

https://blitz.bg/kriminalni/blgari-zameseni-v-nagla-skhema-s-fiktivni-brakove-v-germaniya-zarazhda-se-ogromen-skandal_news588021.html Blitz.bg Берлин, Германия 23 Март 2018, 01:56 4956 прочита 0 коментара

Германската полиция проведе мащабна акция срещу престъпни банди, организирали фиктивни бракове с бедни жени от България, Румъния и Чехия. Така граждани на страни извън ЕС са се сдобивали с право на престой в Общността, посочва Дойче веле.

Полицията в Германия разби престъпна мрежа от няколко паралелно действащи банди на сръбски, косовски и български граждани, които са посредничели за сключването на фиктивни бракове с цел получаване на европейско гражданство.

От 2015-а насам

Прокуратурата във Франкфурт на Майн съобщи, че е била проведена мащабна акция, включваща обиски в седем германски провинции, както и на територията на Чехия. Близо 1000 полицейски и митнически служители са провели обиски в почти 100 обекта, при които е било открито и иззето голямо количество доказателствен материал за извършените престъпления, включително флашки с информация, мобилни телефони и пари в брой. Акцията на полицията и митниците е била концентрирана най-вече над провинция Хесен и региона Рейн-Майн. Според говорителка на прокуратурата във Франкфурт, по време на акцията са били арестувани редица предполагаеми извършители.

Поне от края на 2015 година насам въпросната банда от българи, косовари и сърби започнала да изгражда система за измами, с чиято помощ граждани на страни извън ЕС са придобивали правото на свободно придвижване в рамките на Общността. За целта са били използвани документи с подправено или невярно съдържание, даващи право на престой или на европейско гражданство.

Как точно са извършвани престъпленията?

Клиентите на криминалната мрежа са били предимно млади и заможни мъже, желаещи да напуснат Косово и да се установят в ЕС. Те са плащали огромни суми, често петцифрени, за да бъдат свързани с потенциални брачни партньорки от Чехия, Румъния или България.

Подбирани са били предимно жени с материални затруднения, които са се съгласявали да сключат фиктивен брак срещу известно заплащане. Прокуратурата във Франкфурт смята, че по този модел са били сключени поне няколкостотин фиктивни бракове.

В поне няколко от разкритите случаи са били сключвани и фиктивни бракове с германки. В тези случаи на жените са били плащани суми между 5000 и 7000 евро за съгласието да се омъжат фиктивно. Засега е установено, че поне трима от членовете на една виетнамско-германска банда са получили именно по този начин правото на постоянен престой в Германия.

Престъпната мрежа от банди е обвинена също и в укриване на данъци, работа на черно (предимно в сферата на строителството) и неплащане на социално-осигурителни вноски. По този начин са били нанесени щети на германския бюджет за поне 6 милиона евро, съобщават медиите.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам