Полицаи от специализирания тим BEST в Чехия са арестували четири циганки - български гражданки, които на няколко пъти посещавали страната, за да крадат. По време на "командировката" си те набелязвали няколко места и там нападали. 

Полицията издирва най-малката от крадлите, както и самите жертви.

Оказало се, че да арестуват крадлите за чешките полицаи съвсем не било лесно, защото те не знаели в който момент те влизат в страната и то заради отворените граници. 

Постепенно четирите успели да окрадат много хора, преди всичко по-възрастни чехи от Прага, Хомутов, Усти над Лабем и Оломоуц. По време на турнетата си те живеели при роднини, в бандата имало и шофьор, който ги развеждал из различни места, удобни за кражби.

Българската банда действала на територията на Чехия четири месеца. Циганките крали предимно портфейли, банкови карти и каквото друго успявали да измъкнат от дамските чанти на жертвите си. 

"В момента крадлите са в затвора и могат да получат до осем години затвор. Обвинени са жени от 37 до 41 години. Все още издираме най-младата, която е на 18 години", съобщават от полицията за чужденци в Чехия.

"Те са обвинени в кражба, подправяне на банкови карти и организирана престъпност", разкриват още оттам.

Превод БЛИЦ