Канал за трафик на хероин от Турция през България за Западна Европа е пресечен при съвместни действия на служители на МВР и Агенция “Митници”, като при акцията са спипани двама българи. Близо 6 кг наркотик открили митничарите в нашенците.
Около 14.00 часа вчера по метода “Анализ на риска” е бил спрян за проверка джип “Нисан Патрол” с пернишка регистрация. При направения оглед митничарите забелязали следи от интервенция по предния диференциал на автомобила. Последвала щателна митническа проверка, при която се оказало, че там са укрити 12 пакета с прахообразно вещество. След направения полеви наркотест било установено, че пакетите съдържат високорисковото наркотично вещество хероин с тегло 6 килограма.
Задържаните българи са на 27 и 34 години, като и двамата са криминално проявени, уточняват от полицията.
Стойността на задържаното количество наркотик възлиза на 620 хиляди лева по цени на съдопроизводството. Хероинът е бил предназначен за разпространение в страните от Западна Европа, поясняват експертите.
Така в резултат на бързите и професионални действия на служителите на МВР и Агенция “Митници” бе разкрит и пресечен канал за трафик на хероин от Турция през България за Западна Европа. /БЛИЦ