Заради истеричната психоза от предсказанието на астролога Лещански за земетресение на 19 април в Хасково и евентуалното напускане на доста от жителите на града, се очаква да се активизира кримилания контингент.
Отделни криминални типове вече наблюдават внимателно движението на хората от Града на тополите и си съставят план за действие. Предполага се, че страхът от прогнозираното разрушително земетресение, ще прогони половината население на града и домовете на много хора ще останат пусти. За такава предстояща жътва едва ли са мечтали криминално проявените гастрольори от Димитровград, Харманли, Свиленград и Любимец. Упорито се говори, че из закътаните улички на града се движат съмнителни типове на групички по трима и по четирима и внимателно следят дали стопаните се стягат за изнасяне.
В неделния ден полицията ще бъде нащрек, ще има много патрулни коли, които ще обикалят крайните квартали на града и ще следят кой влиза в къщите и апартаментите и кой излиза. Защото повече от сигурно е, че земетресение няма да има. Според сеизмолозите от БАН земята не дава обичайните индикации за това, че ще се бунтува.

Тодорка Николова, БЛИЦ