През изминалото денонощие двама чужди граждани са подложили на изпитание нервите на българските полицаи в морските ни курорти по Южното Черноморие, предаде кореспондентът на БЛИЦ в Бургас.
43- годишен словашки гражданин извършва пътно-транспортно нарушение на улица в Поморие. Полицаите от автопатрула, които пристигат на мястото на нарушението, го предупреждават да остане там с личния си автомобил за проверка.. Въпреки изричната заповед на униформените, словакът потегля внезапно, удряйки с бронята на колата крака на полицая. Съставен му е акт, глобен е със 150 лева.
В РПУ–Несебър получават сигнал за лице, което е проникнало на терасата на апартамент на петия етаж в хотел в Слънчев бряг. Полицейският екип, изпратен на мястото на инцидента намира там 19-годишен шведски турист, който влязъл без разрешение от собственика. Младежът неколкократно е предупреждаван да слезе, но се прехвърля по терасите на други апартаменти, накрая е свален принудително. Шведът е задържан в полицейското управление за 24 часа. /БЛИЦ