Братята Красимир и Николай Маринови - Маргините за няколко месеца са успели да подчинят петролни барони и по-дребни бензиностанции. Накарали ги да работят под техен контрол и да им отчитат по 5 ст. за всеки продаден литър гориво.
Който откажел сделката , бързо си сменял мнението  след посещение на бригада с бухалки. Това твърдят пред "Телеграф" спецагенти от ДАНС, участвали в последния удар срещу две нелегални бензиностанции. В сряда служители на родното ФБР , прокурори, данъчни и антимафиоти разбиха незаконните бази на международен път Е-80 край Хаорманли. Турски шофьори на ТИР-ове пък масово се оплакали , че едри момчета ги принуждавали  да зареждат само на определени места , след което камионите им се повреждали от скапаното гориво.
Двете бензиностанции край Харманли въртял близкият на Маргините Стилиян Алтънков. Той вече е разпитан и ще му бъдат повдигнати обвинения, казаха от прокуратурата ДАНС е набелязала поне още 6 обекта.
Агентите от ДАНС разкриха, че горивото идвало предимно от Гърция и Румъния. При втория начин горивото се купувало на едро, след което се карало в нелегални бази. Там дизелът се сипвал в т.нар. колони. Те наподобяват казани , в които при различна температура излиза евродизел , а при друга - бензин А-95, А-98 , мазут и т. н. Спецагентите засекли случаи, в които горивото се разреждало до 50% , като по този начин количеството скачало двойно, а качеството спадало драстично.
След като отчитали лептата на Маргините , чистата печалба за петролните тарикати се изчислявала на 150 - 200 хиляди лева на месец, довериха разследващи . На всеки тон те спестявали средно по 800 лв. - акциз и ДДС. Основен помощник в петролните далавери бил арестуваният в края на миналата година финансист на Маргините Христо Халваджиев - Халвата. Той прибрал печалбата от продажбите на гориво. Заедно с дясната си ръка Иван Иванов пък внасяли контрабандно гориво от Гърция , което разреждали у нас и пробутвали на пазара, казаха от ДАНС. След шумния им арест през ноември м.г. стана ясно , че са участвали в престъпна група и са манипулирали обществени поръчки за горива за Медицинския университет в Пловдив.
Братята пробвали да подчинят и петролните играчи в Русе.
Преди седмица митничари удариха бензиностанция на пътя Русе-София. В резервоарите открили 15 365 л. с неплатен акциз. В близост до обекта имало и 7 варела с 1460 л. разтворител. Бензиностанцията е запечатана докато не излязат пробите.
Ден по-рано антимафиоти разбиха канал за контрабанда на дизелово гориво. В него участвали собственикът на кораб "Балканска принцеса" Васил Кънев и собственик на цистерна. Двамата изпомпвали от преминаващите украински шлепове нафтата и я товарели в цистерните на кораба. После прехвърляли горивото в цистерни , които тръгвали за страната. Не се плащал нито ДДС, нито акциз. /БЛИЦ