Има отстранени полицаи, които са „имали участие, каквото не би трябвало да имат“ във връзка с Димитър Любенов, който предизвика тежката катастрофа на Околовръстното шосе в София. Това коментира служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. 

"Не бих казал, че са го ескортирали, но имат участие, каквото не би трябвало да имат. Днес в края на деня ще оповестим подробности по този случай и още няколко", уточни той.

Във връзка със случая в Шумен, при който беше открит изгорял джип, участвал в катастрофа, при която загина момиче, министър Демерджиев заяви, че е „изключително некоректно прокуратурата да забрани на директора на областната дирекция на МВР да говори по случая, а после да му иска оставката и да твърди, че някой укрива информация.

За миграционната обстановка Демерджиев каза, че докато той е министър, тя ще бъде под контрол. Той допълни, че проверката на ЕК по линия на Шенген по границите ни започва следващата седмица, а днес в министерството се прави симулирана проверка.

Министърът на вътрешните работи участва днес в откриването на учебната година в Академията на МВР. Той поздрави курсантите и им каза да носят униформата с гордост и достойнство и да я защитават с чест.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук