Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за хулиганство и причиняване на телесна повреда. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

На 19.04.2018 г. около 12.00 ч., в гр. София, в района на автобусна спирка „Бл. 25“ в ж.к. „Овча купел“, обвиняемата Д. Димитрова пътувала в автобус по линия № 102 на СКГТ без редовен превозен документ. На посочената спирка била извършена проверка от контрольори по редовността на пътници към „Център за градска мобилност“ - Столична община – от свидетелите Г., Ц., В. и А. Свидетелят Ц. установила, че обвиняемата Димитрова пътува без редовен превозен документ, като отказвала да заплати и глоба. Димитрова била помолена да слезе от автобуса, като на спирката ѝ било обяснено, че в случай, че не желае да заплати глоба, ще ѝ бъде съставен административен акт. След като такъв бил съставен, Димитрова го прочела и скъсала.

Това наложило да бъде поискано съдействие от служители на Общинска полиция – свидетелите Е. и К. В същото време Димитрова се обадила по мобилния си телефон, като на повикването ѝ на място дошъл обвиняемият А. Петров. Той попитал Димитрова: „Коя беше?“ след което отишъл при свидетеля Г. и я ударил в лицето с разтворена длан. Впоследствие обвиняемите Димитрова и Петров били задържани със съдействието на служители от 06 РУ-СДВР, а по случая било образувано досъдебно производство.

В хода на производството на Димитрова е повдигнато обвинение по чл. 325, ал. 1 НК (хулиганство), а на Петров – по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 130, ал. 2 НК (причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди). Разследването е приключено под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура, като на 16.10.2018 г. е внесен обвинителен акт срещу двамата за описаното по-горе деяние.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!