До края на седмицата ще има решение за дисциплинарни наказания на служителите на МВР, който имат връзка със смъртта на загиналия в полицейски автомобил след разпит пред детектора на лъжата Пламен Куцаров. Това заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Михаил Миков.
По отношение протестите на полицейските служители в неделя пред чешкото посолство стана ясно, че протестиращите ще бъдат охранявани от свои колеги полицаи. Министър Миков заяви, че те имат готовност да се справят с протеста дори той да стане агресивен. Според него полицаите били насъскани да водят протестите, като за тях не било важно да се постигнат някакви цели, а по скоро се държало да има организирани протести. Михаил Миков не отрече, че зад недоволството на служителите на МВР имало политически нюанси. Той си обясни протестите със самосъзнанието на служителите на МВР. Все пак министърът на вътрешните работи определи като правилни начертаните промени за развитието в министерството.
Днес той се срещна със сръбския си колега Ивица Дачич. Двете страни стигнали до извода, че имат практически проблеми. Поради тази причина се е взело решение за създаване на център в Калотина, където полицейски служители на България и Сърбия да работят рамо до рамо. Ще бъде сключено и споразумение, в което ще участва и Румъния, за сътрудничество между трите страни. Министър Михаил Миков изрази готовност страната ни да охранява трасето по проекта Южен поток от евентуални терористични актове.
Милан Николов, БЛИЦ