Дървосекач, нападнал и пребил двама мъже, получи три години условно с петгодишен изпитателен срок. Решението е на Районен съд - Кюстендил. Магистратите признаха за виновен Сергей Илиев от областния град, след като от прокуратурата му повдигнаха две обвинения за нанасяне на средни телесни повреди.
Първата случка е от 22 декември 2013 година, когато Сергей излязъл да се „разбере по мъжки” с колегата си Асен на паркинга на едно от популярните заведения в Кюстендил около 3 часа сутринта. В резултат на „разбирането” Асен е промушен в корема с нож. Мъжът е приет за лечение в кюстендилската болница, където хирурзите спасяват живота му, след като е прободен в корема. Според присъствалите на мястото полицаи и медици и двамата участници в битката са били много пияни, а преимуществото на Сергей било, че тежи малко над 100 кила, Struma.
 
Според решението на съда тежкото наказание е заради това, че след „подвига” и „средната телесна повреда” на колегата му от коледния банкет всичко се повторило няколко месеца по-късно - на 27.05.2014 г., отново след пиянско сбиване в Кюстендил.
 
Тогава Сергей Илиев се сбил с друг младеж от областния град, като в резултат от сбиването опонентът му се озовал в болница със счупена челюст. След прегледа младият мъж трябвало да се подложи на лицево-челюстна реконструкция, за която е транспортиран в „Пирогов”.
 
За това му геройство Илиев се отървал от присъда, но съдия Николай Николов от РС - Кюстендил взел предвид и двете му деяния и му наложил общо наказание лишаване от свобода за три години с пет години изпитателен срок. Ако през тези пет години Илиев отново се прояви, ще трябва да излежи присъдата си ефективно.
 
Освен това Илиев ще трябва да плати и по 200 лева разноски на двамата частни обвинители, както и  2531.33 лева разноски по делото. Присъдата по случая не е окончателна и подлежи на обжалване пред КОС в 15-дневен срок.