Лаборатория за производство на наркотици в местността "Шилото" край ж.к."Меден рудник" бе разбита от Четвърто РУП-Бургас. Арестувана е 18-годишна бургазлийка на име Дона, която е обитавала къща в местността, пише "Флагман".

Бургазлийката е свалена на земята с белезници, след като ченгетата нахлули в дома й в местността „Шилото” и намерили електронна везна, цигари с марихуана, както и зелени съцветия от тревна маса / марихуана/ с приблизително общо тегло около 100 грама. На наркопазара подобно количество може да се изтъргува за близо 2 бона.

Дона е арестувана за срок до 24 часа, но има голяма вероятност престоят й зад решетките да се удължи. Дона е доста известна девойка в махалата, но явно е попаднала в неподходяща среда и здраво е загазила, тъй като намерената марихуана в дома й може да й осигури сериозна присъда. Дона е добре познато лице в "Меден рудник", явно е попаднала в неподходяща среда, където са намесени наркотици

Малко след акцията в къщата й, униформените са разбили лаборатория за производство на наркотици, намираща се недалеч от дома на Дона. Малък метален гараж е превърнат във ферма за отглеждане на наркотици. Мястото се намира точно до автомобилния сервиз в местността. Зад гаража служителите на реда се натъкнали на 21 конопени растения - 14 от тях с височина 50 см., другите седем с височина от 120 - 220 см., всички във фаза цъфтеж.


Мястото е доста слънчево и в същото време скрито от очите на случайни хора, което го прави идеално за отглеждане на марихуана. Оградено е със стари автомобилни гуми и сухи треви, което пък го прави труднодостъпно. Собственикът на гаража вече е издирен и разпитан.

Все още не е ясно каква е връзката между него и Дона. Ченгетата работят по няколко версии, но по всичко изглежда, че бургазлийката е знаела къде се намира мини фермата и вероятно често я е посещавала.

По случая е образувано досъдебно производство и те първа ще се търсят нови доказателства.


Това е домът на 18-годишната Дона в местността "Шилото"