Владимир Пелов, който е един от опасните бегълци от затвора, се е сдобил първоначално с нож. Хладното оръжието е било подхвърлено върху покрива на механичния цех, където той е работел. Това разкриха източници на БЛИЦ.

Според тях именно Пелов е организирал цялото бягство и получаването на пистолета. Радослав Колев се е ангажирал с пари, които са били необходими, за да се плати пратката. Оръжието е било внесено на части, които са били подхърлени върху покрива на Механичния цех. 

Зловещи разкрития за беглеца Белов! Ето как страшилището убивал в Пловдив

Преди около две седмици в затвора се пуска слух, че се готви бягство. Т. нар. "информатори", които излежават дълги присъди, са подали сигнал до ръководството на Софийския затвор. В него са споменавани няколко имена, сред които и това на Пелов. Неясно защо не са взети мерки. Владимир Пелов се е ползвал с добро отношение в затвора, към този момент не е бил наказван и е имал право да работи в Механичния цех, за да намали присъдата си.

Точно там е станала и свръзката за предаването на оръжието, твърдят източниците на БЛИЦ. Първоначално то е предадено на друг затворник, на името на негови близки са били преведени пари. След като е получил уверение за превода, той е предал оръжието, разкриват още източниците на БЛИЦ.

Затворник: Белов е планирал първо да избяга със своя авер Шошора, но внезапно...

Бягството е подготвяно старателно по план, на който биха завидели сценаристите на всеки екшън. 
Неслучайно е избран и вчерашният ден. Точно тогава в затвора в Казичене има тържество и там присъстват голяма част от служителите на затвора. 

И Пелов и Радослав Колев са разполагали с мобилни телефони почти от началото на влизането си в затвора за излежаване на присъди, разкриват източниците на БЛИЦ. Пелов е имал фалшив профил със сръбско име, през който е комуникирал с аверите си.

Бивш правосъден министър хвърли бомба, посочи ключова фигура за бягството на опасните рецидивисти (ВИДЕО)

Независимо, че са планирали заедно бягството си, Пелов и Колев не са показвали да имат по-близки отношения и не са били засичани често да комуникират по време на общите разходки. 

Източниците на БЛИЦ разкриват и друга, интересна подробност - Пелов е бил близък с няколко от Наглите, които също излежават присъди в Софийския затвор. През последните месеци са засечени и негови контакти с известен автокрадец от столичния ъндърграунд. 

В момента МВР проверява по сигнал вероятността бягството от затвора да е било подсигурено с краден автомобил. Очевидци са описали вчера пред полицията, че минути преди бягството видели Мерцедес S-класа, който профучал с бясна скорост. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!