Двойното убийство, разиграло се край Пампорово, потресе цяла България. Вече се разбра, че тузарското Ауди е с пловдивска регистрация. БЛИЦ вече съобщи и първа версия за вероятната трагедия.

Медията ни се свърза със Сийка Забилева, регионален говорител на МВР – Смолян. Пред БЛИЦ тя уточни, че по-късно днес ще има извънреден брифинг.

Забилева коментира и ексклузивно за БЛИЦ какво се знае около трагедията. 

„Сигналът за зловещата находка е подаден вчера около 23,25 часа. Потвърдено е, че колата е с пловдивска регистрация и че жертвите, намерени в нея са от Пловдив“, уточни говорителката.

По думите й близките на загиналите все още не са уведомени за трагедията. „Тече процедура на оведомяване на близките. Трябват ни още поне 40-50 минути, за да изчистим всичко по случая и да дадем брифинг с повече информация“, уточни Забилева.

Телата на мъжа на 48 години и на 41-годишната жена са с огнестрелни рани в главите и са са транспортирани за аутопсия в смолянската болница. 

Говорителката на МВР – Смолян сподели още пред БЛИЦ, че на мястото действително е намрен пистолет, но не пожела да даде повече информация, тъй като все още тече проверка на всички обстоятелства.

Цветомила ПЕТРОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!