Кражба на 20 000 лв. от автомобила на благоевградския бизнесмен Димитър Янков бе разкрита за часове, а апашите – румънски гастрольори, заловени. Както БЛИЦ съобщи, кражбата е извършена на 1 юни в следобедните часове на ул. „Иван Гарванов“ № 3 в кв. „Грамада“.

Бизнесменът паркирал лекия си автомобил БМВ пред офиса си и когато след няколко минути се върнал, установил, че от жабката му липсва сумата от 20 000 лв. Веднага подал сигнал в полицията и е предприето разследване от благоевградските криминалисти.

Снети са записи от камери в района, на които са заснети крадците и автомобилът, с който се придвижвали. Предприети са издирвателни действия, автомобилът е засечен на АМ „Хемус“, а крадците закопчани.

В тях са открити парите и технически устройства за отключване от дистанция на автомобили. За успешното разкриване на крадците са допринесли и свидетелските показания на аптекарка, която е станала очевидец на обира.

Шефът на „Кенеди-Метал“ ЕООД Димитър Янков разказа пред struma.bg: „Явно съм бил издебнат, след като съм паркирал колата пред офиса. На аптектарката отсреща й направило впечатление, че някакъв мъж стои настрани с някакви устройства, след което друг отворил задната врата на колата и влезнал вътре"

"Взели парите и изчезнали за минути. Благоевградските полицаи обаче свършиха перфектна работа. Свалиха записите от камерата на съседната сграда и успяха да заловят крадците. Тези млади момчета полицаи ме карат да мисля, че има надежда и не всичко е загубено в тази държава”, заяви бизнесменът.

Ексклузивни разкрития за апашите, ударили бизнесмена Кенеди! Направили удара с...

По случая е образувано досъдебно производство в 1 РУ – Благоевград. На двамата румънци, които вече са задържани, предстои да бъде предявено обвинение за кражбата. Очаква се престоят им в ареста да бъде удължен и наложена мярка „задържане под стража“.

Междувременно се появи снимка на крадците, задигнали крупната сума от Янков. 

Снимка: pirinsko.com 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук