При проведената едновременно у нас и в Румъния акция е разбита една от най-големите престъпни групи в ало мафията. Задържани са 10 души на територията на двете страни, съобщи на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев. 
 

Както БЛИЦ писа операцията у нас срещу телефонните измамници започна рано тази сутрин в известния с ромските палати квартал "Калтинец" на Горна Оряховица.
 
Групата е действала от 2017 г. и е подбирала жертвите си основно в София. Извершените измами са за над 2 милиона лева.  До момента са иззети 6 луксозни автомобила след претърсването на луксозните имоти.
 
Тартор на разбитата група е Борислав Димитров- Бобито, който преди 4 г. направи в Първомай една от най големите телефонни измами за 600 хиляди лева.  Тогава заедно с Албенко Методиев двамата излъгаха наивна баба, като й прибраха огромната сума заради мнима операция на неин близък, уточнява TRafficnews.bg.
 
По-късно Бобито бе заловен заедно с част от парите от шефа на криминалистите в Горна Оряховица  Мариян Лонгинов, прочул се като "ловеца на телефонни измамници".  Димитров има зад гърба си вече 6 присъди. Сега сред задържаните е и неговият съучастник Васил Рогото. 
 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!