Жандармерия и полиция в акция срещу "ало" измамниците. Органите на реда блокираха рано  сутринта два цигански квартала в Горна Оряховица - "Калтинец" и "Гарата", съобщава Нова телевизия.

Целта на акцията е да се проверят скъпи имоти на криминално проявени хора, срещу които се водят производства за телефонни измами. Претърсват се и автомобили.

По неофициална информация се претърсват около 15 къщи на тартори на бруталната циганска "ало мафия" . В акцията участват полицейски екипи от други градове. Все още няма информация за задържани лица по време на акцията. 

Горна Оряховица и Ветово се считат за градовете с най-голям брой "ало" измами.Очаква се сред тях да бъде Кольо Мишинито, за когото се твърди, че докато излежава присъда за телефонни измами в затвора е измислил схемата "полицейска акция".

Номерът се смята за един от най-успешните през последните няколко години. Възрастните хора смятат, че съдействат на полицията и дават всичките си спестявания.

Всички собственици на атакуваните имоти са криминално проявени и са разследвани за телефонни измами. До скоро те са мамили жертвите си от Румъния, но от няколко седмици там са спрени свободните продажби на сим карти, което затруднява дейността на мошениците, съобщава "Трафик".

Досега те въртяха телефони от предварително наети хотели в Румъния, а у нас "мулета" прибираха парите от жертвите, които падаха в капана на измамниците.

Входовете и изходите на "Калтинец" са напълно блокирани от служителите на реда, докато трае акцията.

Наскоро подобна операция се проведе и в село Ветово, считано за меката на телефонната мафия у нас.