При спецакцията в Горна Оряховица е разбита група за "ало" измами. Това обяви заместник-главният прокурор Иван Гешев след провеждането на акцията в два квартала в града. Сред задържаните са ръководителят на групата.  

"Сред задържаните лица е и ръководителят на групата. Четирима от задържаните са били на много високо йерархично ниво в групата. В Румъния са задържани друг петима души. Останалите 23-ма задържани, са хората, които са извършвали обажданията. Всички задържани са български граждани, както и такива и от ромски произход. Те са били доста добре интегрирани, видно то жилищата им. При акцията са иззети шест луксозни автомобила. До момента има доказателства за нанесени щети от "ало" измамите в размер на 2 млн. лв", каза още Иван Гешев.
 
Главният секретар на МВР Ивайло Иванов обясни, че в акцията са участвали 150 служители на реда. "Това е много дълго разследване. То е стартира още през 2017 г. Изпитваме огромни трудности при документирането на престъпленията, тъй като са събрани много докателства", добави той.

"Никой не може да каже колко точно измами за извършени. В Румъния са иззети стотици български карти и ваучери", завърши Иван Гешев. 

Специализираната операция се е провеждала паралелно с акция в Румъния, при която са задържани 30 души.